Българските любители на снукъра получиха най-големия си подарък в съботния

...
Българските любители на снукъра получиха най-големия си подарък в съботния
Коментари Харесай

ЧУДЕСНА НОВИНА! България вече има Национална снукър академия

Българските фенове на снукъра получиха най-големия си подарък в съботния ден. Те към този момент може да се похвалят с Национална снукър академия, която ще се обитава във ВИП залата на бранш „ В ” на Националния стадион „ Васил Левски ”. Откриването стана от легендите на снукъра Рони О Съливан и Джими Уайт, които са у нас за неповторимото събитие WINBET Snooker Special. 

Пристигането на двете митове на този спорт е същинска горделивост за българския снукър. О Съливан е международният първенец и сегашен №1 в международната класация, а Уайт е най-възрастният състезател в елита, който разчупи всички стандарти, че в този спорт звездите би трябвало да се отдръпват рано от дейна кариера.

Ва днешното разкриване бе маркирано, че Националната снукър академия е неповторима освен за страната ни, само че и за цяла Източна Европа. В нея ще се организират тренировки и стратегии за развиване за деца и възрастни, начинаещи и напреднали, като с тях ще работят професионални треньори. По мотив на откриването в залата бе показан същински шедьовър. Това е сукното от финалния мач на Световното състезание по снукър през 2022 година, на което Рони О Съливан извоюва последната си, седма международна купа.

През въодушевените посетителит на откриването британецът акцентира, че в страната му има едвам три сходни зали, а те са извънредно значими са развиването на този спорт в ранния стадий на растежа на младите спортисти. В сходни конгреси те имат шанса с изключение на да стъпят на здрава основа от познания, да се съревновават и учат един от различен, съобщи и Джими Уайт.

Тандемът О Съливан-Уайт пристигнаnd у нас за невероятното шоу WINBET Snooker Special. Снощи при неговото разкриване участваха и четирима българи Виктор Илиев, Велиан Димитров, Георгина Величкоа и Христо Сираков. Те бяха подкрепяни от трибуните от над 1500 почитатели на снукъра. Българските състезатели получиха поздравления персонално от О Съливан. Той направи огромен комплимент, като сподели, че нашите състезатели са играли на международно равнище. Точните думи на легендата на снукъра бяха: „ Те могат да бъдат в ранглистата, само че вместо това избират да играят любителски. Това демонстрира какъв брой положително е равнището на снукъра в България “.

Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов изрази голямата си наслада от огромния зрителски интерес. „ Бяхме принудени да пуснем спомагателни билети, макар че знаехме, че тези места са с неприятна видимост. Но нямаше по какъв начин – получавахме по 100 позвънявания дневно с молба за още билети “, описа той.

И федерацията, и играчите изрекоха специфична признателност към WINBET. Операторът е главен спонсор на събитието и има извънреден принос за последните триумфи в разпространение на снукъра у нас.

„ Основата да се развива от ден на ден и повече този спорт е той да бъде подкрепян – изключително нещо, което се развива с тези темпове. Ние в WINBET считаме, че това е пътят за развиване “, съобщи при откриването на залата маркетинг мениджърът на WINBET Десислава Колева

Тази вечер снукър шоуто WINBET Snooker Special ще има втора галавечер в Пловдив от 18 ч. в комплекс С.И.Л.А. в Пловдив. Срещата ще се излъчва и онлайн от телевизия b1b.box.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР