Българските лъвове започнаха в Гданск със загуба от еврошампиона Италия

...
Българските лъвове започнаха в Гданск със загуба от еврошампиона Италия
Коментари Харесай

Лига на нациите: България - Словения 0:0! Следете мача ТУК!!!

Българските " лъвове " започнаха в Гданск със загуба от еврошампиона Италия с 0:3, а в този момент ще се изправят против вторият в Европа. България има досега единствено една победа над Иран в Лигата и се нуждае от още триумфи, с цел да си подсигурява оставането в шампионата и през идната година. " Трикольорите " заемат предпоследното 15-о място с актив от 6 точки.

От друга страна Словения започва късно нощес на турнара в Полша с гръмка победа над Сърбия с 3:0 гейма. Европейските вицешампиони са 9-и във краткотрайното нареждане с 4 победи, 5 загуби и 12 точки, като резервираха действителни шансове да се класират за финалите в Болоня (Италия), само че за задачата ще им би трябвало още триумфи, в това число наложителен против България.

Ще напомним, че България и Словения изиграха две другарски срещи в София преди началото на Лигата на нациите, като словенците завоюваха и двете - с 3:2 и 4:1.

Европейските вицешампиони от Словения дръпнаха бързо с 4:0 след обсада и технична офанзива на Клемен Чебул. Ас на Светослав Гоцев и 2:4. Успешна офанзива на Радослав Парапунов и 4:6. Перфектна обсада на Светослав Гоцев и 7:8. Страхотна контра на Светослав Гоцев и 9:10. Троен български блок спря офанзива на Тончек Щерн - 10:10. Единична обсада на Георги Сеганов спря нова офанзива на Тончек Щерн и България поведе с 11:10. Единичен блок на Александър Николов спря офанзива на Рок Можич и националите поведоха с 12:10 при техническото спиране. Пайп на Рок Можич възвърне равенството при 13:13.

БЪЛГАРИЯ - СЛОВЕНИЯ 0:0 (12:10)
БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Николай Колев - Власилав Иванов-либеро
Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ
СЛОВЕНИЯ: Деян Винчич, Тончек Щерн, Клемен Чебул, Рок Можич,
Старши треньор: МАРКО ЛЕБЕДЕВ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР