Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди

...
Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди
Коментари Харесай

Президентството: Предприети са мерки за гарантиране на сигурността на Христо Грозев

Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните изявления по тематиката и са подхванати ограничения за гарантиране на неговата сигурност, в това число посредством съдействие с партньорските служби. Това показват от прессекретариата на президента в отговор на питане на Българска телеграфна агенция по отношение на случая с журналиста, като се акцентира, че президентът следи обстановката.

Журналистът от проверяващия уебсайт " Белингкат " Христо Грозев бе разгласен за търсене от Русия . В известие на съветското Министерство на вътрешните работи се показва, че Грозев се търси за нарушение на член от Наказателния кодекс на Руската федерация. Русия е оповестила " Белингкат " за средство за всеобща информация " задграничен сътрудник ", а активността ѝ е оповестена за " нежелана " от съветската основна прокуратура.

Министерството на външните работи на България извика на среща посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. От съветското посолство у нас оповестиха, че дипломат Елеонора Митрофанова ще отиде на срещата в Министерство на външните работи. Очаква се срещата да е още в четвъртък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР