Българските хотелиери не се притеняват от войната в Украйна за

...
Българските хотелиери не се притеняват от войната в Украйна за
Коментари Харесай

Хотелиерите ни оптимисти за летния сезон

Българските хотелиери не се притеняват от войната в Украйна за идния летен сезон. Напротив, те чакат повече туристи това лято. Това съобщи ръководителят на Института за разбори в туризма Румен Драганов в предаването " Денят ON AIR " на Bulgaria ON AIR.

От туристическия отрасъл са оптимисти, защото през зимния сезон е маркиран растеж от 44 %.

" Удвояването на туристите, което видяхме през зимата, ще го следим и през лятото ", счита Драганов.

Председателят на Института за разбори увери, че загубата на украински и съветски туристи ще бъде наваксана от други страни, най-много съседски.
 Военноморски сили: Туристи нямат да прескачат мини по плажа
Военноморски сили: Туристи нямат да прескачат мини по плажа

И от Военноморски сили показаха подозрение в достоверността на информацията - целяла да провокира боязън

" Украинците и руснаците са 5% от това , което е било в предходните години. Туризмът не се употребява от продукции, а от ковид. Разбира се, няма да е добре за нас, в случай че 200 предприятия не могат да създават, тъй като техните служащи да не могат да пътуват. Но освободената авиация, екипажи и ползата към нови дестинации усилва интереса към България ", уверен е Драганов.

По тематиката за бъдещето на фрагментите в туризма той съобщи, че парите за обучение би трябвало да се обвържат с българската стопанска система . " Не сме чак толкоз богата страна, че да плащаме на всички образованието ", безапелационен е ръководителят на Института за разбори в туризма.

По думите на Драганов, би трябвало да се търси метод за интеграция на украинските бежанци.

" На положително сърце обитаваме бежанците, само че мястото им не е в хотелите. Не се прави по този начин. Обричаме тези хора на дълъг престой и им даваме пари, само че след третия месец какво вършим с тях? Имат навика да получават по 40 лева дневно, само че не сме ли създали останалите опити за специализацията - ще имаме проблем ", акцентира той.
 До 150 000 работни места може да заемат украинските бежанци
До 150 000 работни места може да заемат украинските бежанци

Друг е въпросът какъв брой от тези места ще бъдат заети

Подходът е верен изначално, само че Драганов обърна внимание, че в Европейската инструкция за бежанците е посочено, че на тях би трябвало да се дават пари, а не да се дава престой в хотели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР