Българските граждани, които задоволяват нуждите си от дрехи до храна

...
Българските граждани, които задоволяват нуждите си от дрехи до храна
Коментари Харесай

В Одрин усилено учат български, звучи българска музика, а в ресторантите сервират български ястия

Българските жители, които задоволяват потребностите си от облекла до храна от северозападната провинция Одрин, избраха граничния град и за новогодишните тържества, като не оставиха празни места в хотелите и заведенията за хранене, които бяха резервирали дни по-рано.

Броят на българите, пътуващи до Одрин за извършване на покупки, се усилва с всеки минал ден. Сега жителите на прилежащата страна възнамеряват да прекарат новогодишната нощ в Турция, споделят представители на бранша, представени от вестник “Хюриет ”, съобщи.

Музикантите прибавиха българска музика към репертоара си, а готвачите – български ястия към менюто, защото интензивността, която се следи в хотелите и заведенията за хранене, се чака да продължи и в новогодишната нощ.

“Има огромен интерес от страна на българските жители към всички бизнеси в Одрин. Отделихме 10% потенциал за българи в нашето заведение, което в този момент е напълно запълнено ”, сподели Бурак Джансевер, шеф на ресторант в града.

На доста места в Одрин е сложена светлинна декорация за новогодишните тържества.

Междувременно българите се стичат и на локалните пазари и улици в Одрин, с цел да пазарят. Те отсядат в хотели, които са резервирали дни преди този момент, и пазарят в продължение на два-три дни.

При огромното търсене от страна на хиляди българи хотелите в Одрин доближиха 100-процентова претовареност, сподели Бирхан Дидин, чиновник в хотел в района. Българските жители съставляват 90% от клиентите на пазарите, споделят търговците в района.

Общината даже организира образование за другарство с българските жители, като раздаде турско-български речник за извършване на покупки на чиновниците на пазара и на личния състав, работещ в общинските предприятия.

С неотдавнашно решение от 27 юли на българските гости беше позволено да обитават в страната за най-много 90 дни без визи. Целта на този ход е да се привлекат повече туристи от прилежащата страна, което ще даде подтик на приходите в твърда валута на Турция.

Турските жители обаче към момента би трябвало да получат виза, с цел да посетят България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР