Българските дипломати нямат по-голям достъп до информация от медиите във

...
Българските дипломати нямат по-голям достъп до информация от медиите във
Коментари Харесай

Посланикът ни в Норвегия: Не ни уведомяват, когато отнемат паспорти

Българските дипломати нямат по-голям достъп до информация от медиите по отношение на децата на български родители, отнети от норвежките обществени служби. Това стана ясно от думите на посланика ни в Норвегия Румяна Митрева в ефира на bTV.

Думите ѝ са във връзка няколкото случая на българи, чиито деца са отнети.

Много наши сънародници напущат Норвегия, обезпокоени от огромната власт на обществените служби.

На въпрос за един от тези случаи – на Цветелина Уланд, Митрева уточни: „ В общи линии информацията, която има, е от вашите репортажи, тъй като тук, както получихте подобен отговор от обществените служби, същият отговор дават и когато се обаждам от посолството – управляващите се базират на конфиденциалност на информацията “.

"Единственият метод да се получи някакъв достъп до правосъдните съвещания, да се легализира наличието на консул на тях, е авансово да се получи позволение ", добави дипломатът.

Митрева означи като проблем, че когато норвежките управляващи лишават паспорта на български жители, те не осведомят нашите дипломати. Такава е практиката тук, уточни тя. По думите ѝ, в случай че има доказателства, ще реагират. Но още веднъж посочи казуса с неналичието на информация и че при такива обстановки хората рядко са осведомени с правата си и локалните условия и търсят подпомагане едвам откакто към този момент има правосъдно решение.

Посланикът изрази мощно подозрение, че каквито и да е публични митинги ще се отразят на решенията на норвежкия съд.

В Норвегия децата могат да бъдат отнемани от родителите си поради незначителни аргументи – за това че плачат, не си мият зъбите, имат дупка на панталона или дребни синини по тялото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР