Българските депутати, които не са решили нито един от многобройните

...
Българските депутати, които не са решили нито един от многобройните
Коментари Харесай

Коментар: Кой проблем ще реши намордникът на Макс?

Българските депутати, които не са решили нито един от многочислените проблеми в страната, са царе да основават такива, които ни усложняват живота. Преди дългата си лятна почивка се захванаха с домашните кучета, макар крещящия проблем с уличните.

Умуваха и на първо четене взеха решение, че притежателите на кучета над 5 кг ще бъдат глобявани, в случай че ги извеждат без каишка. „ Агресивните " породи ще би трябвало да ги разхождат и с намордник поради зачестилите тежки произшествия.

Кой тъкмо проблем ще реши намордникът на моя 30-килограмов Макс? Той е от породата питбул, оповестена от некомпетентни сътрудници за нападателни. Пинчерите да вземем за пример са нападателни, налитат и хапят, нищо че са дребни. В квартала има един лабрадор, който атакува всяко четириного, което види, защото не е социализирано, а стопаните му са искрено безотговорни.

Кой тъкмо проблем ще се реши, като се санкционират виновни стопани, а животните им се афишират за агресори? Като видиш куче с намордник, първото, което ще си помислиш, е, че е неприятно.

Не в кучетата е казусът, а в безотговорните притежатели. На тях би трябвало да се постави намордник. И може, даже сегашните наредби и закони го разрешават, тъй че е безсмислено депутатите да натрупат нови. Просто службите би трябвало да се раздвижат и да си правят работата. Колко са санкционираните притежатели за това, че държат вързани кучетата си на мраз и зной? А тези, които ги отглеждат по тераси? А които не ги хранят и извеждат? Това отношение прави животните неприятни.

Колко са санкционираните, които не са записали и чекирали кучетата си? Колко са жителите, подали сигнал за такива случаи? А какъв брой са реакциите на службите по такива сигнали?

На глутниците по улиците кой ще постави намордник и по какъв начин моят любим ще се избави от тях, в случай че има подобен на муцуната?

Има проблеми, има произшествия и те са поради популизма, в който живеем. При всеки случай депутатите се загрижват, залавят се за работа, трансформират закони и наредби, тъй като предходните не работят, без да ги е еня, че и новите са същите. Защо да ги е еня? Ако вземат, че решат най-малко един проблем, ще би трябвало да се захванат и с останалите. А за какво да го вършат, щом могат да наливат от пусто в празно мандат след мандат и да си получават заплатите!?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР