Българските боксьори спечелиха пет медала на международния турнир за младежи

...
Българските боксьори спечелиха пет медала на международния турнир за младежи
Коментари Харесай

България с пет медала на „Златната ръкавица” във Войводина

Българските боксьори завоюваха пет медала на интернационалния шампионат за младежи и девойки „ Златната ръкавица” във Войводина. Под управлението на Борислав Бояджиев петима от общо шест национали, които взеха присъединяване в 39-ото издание на конкуренцията, се класираха за полуфиналите.

Победи през днешния ден реализираха Радослав Росенов и Красимир Джуров. В категория до 60 кг Росенов надигра безапелационно унгареца Рубер Ромай. Той стигна до триумф след дисквалификация на съперника му в третия рунд, а до този миг доминираше напълно в конфликта. В събота, за място на финала геният ни ще срещне украинеца Олександър Яровий.

Джуров пък преодоля Андрий Костенко (Украйна). В категория до 63.5 кг той реализира триумф с неединодушно решение. Така в събота националът ни ще се изправи против румънеца Андрей Мустет.

Останалите ни участници на полуфиналите са Даниел Кирилов (57 кг), Уилиам Чолов (75 кг) и Кирил Борисов (+92 кг). Кирилов ще боксира на следващия ден с грузинеца Арам Хрикиян. Чолов ще срещне Иралки Янелидзе (Грузия), а Борисов ще мери сили с украинеца Дмитро Баблюк.

„ Златната ръкавица “ във Войводина е част от подготовката на националния ни отбор за Европейското състезание в Будва през октомври.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР