Български зърнопроизводители са в стачна готовност и настояват за спешни

...
Български зърнопроизводители са в стачна готовност и настояват за спешни
Коментари Харесай

Зърнопроизводители в стачна готовност: Не знаем каква храна реално консумират потребителите

Български зърнопроизводители са в протестна подготвеност и упорстват за незабавни ограничения , които да защитят българското произвеждане на пшеница.

В  Станимир Станчев съобщи, че казусът занапред ще се задълбочава . Производителите упорстват страната да обезпечи ефикасното обезпечаване на директните коридори за зърно.

" Ние твърдим, че тези директни коридори не реализират своята цел и зърното, което влиза, огромна част остава на територията на Република България и оттова - модифицирано - доближава до европейските страни. Ние не знаем към този миг каква храна действително употребяват потребителите ", сподели той.

Според зърнопроизводители у нас няма механизъм , който да следи каква стока влиза в страната от Европейски Съюз. Разчита се на разбори, които са направени в други страни.

Радостина Жекова от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите съобщи, че това, което тормози българските зърнопроизводители и част от европейските, е вносът, който влиза в Европейския съюз. Тя удостовери, че в България има стока складовете.

„ Като се внесе стока от Украйна или трети страни, стоката остава в България, не стига до страните, които имат потребност и това несъмнено води до разтърсвания на пазара “, сподели тя.
Затова българските земеделци упорстват да имат изясненост какво влиза в страната, къде се съхранява, по какъв начин се преработва и по какъв начин излиза от България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР