Български военнослужащи да бъдат пращани в Украйна - това е

...
Български военнослужащи да бъдат пращани в Украйна - това е
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Лъжа е, че български военнослужещи ще бъдат изпратени в Украйна

Български военнослужащи да бъдат пращани в Украйна - това е една неистина, която се тиражира. Няма такова секретно решение. Такова решение би трябвало да вземе Народно събрание. Няма и напън за такова решение. Някои се надяват, че като се всява боязън измежду хората да реализират по-висок резултата на изборите. Това изясни в ефира на Нова ТВ военният министър Димитър Стоянов.

Подкрепата за Украйна

България следва общата политика на Европейски Съюз и Европейския съвет. Три момента има в общото решение на съюза – даването на снаряди на Украйна. Ние не разполагаме с 155-мм снаряди на склад и няма по какъв начин да се включим в това решение. ВМЗ няма качества да създава тъкмо този вид снаряди. Производството му ще отнеме доста време. Това е повода, с цел да не можем да изпратим муниции на Украйна.

Не смятам, че във връзка с Украйна, България води политика, друга от тази на Европейски Съюз и НАТО. Ние изпълняваме решението на Народно събрание и в този момент изпълняваме т.6 от това решение. Няма по какъв начин да наруша наредбата за военно-временни ресурси. Това значи да стана клиент на прокуратурата.
България поддържа Украйна с това, което може. Ние сме фронтова страна, не можем да останем без муниции. Това, което може да вършим, го прави нашата индуствия – военно-промишленият ни комплекс, посочи Димитър Стоянов.

Войната и съветските нуклеарни оръжия в Беларус

Със сигурност НАТО ще преглежда проектите при изнасянето на нуклеарно оръжие в Беларус. Смятам, че това ще бъде една продължителна война и война на изтощението, уточни военният министър.

Запитан дали се прави разбор коя била първата застрашена натовска страна при ескалация на спора сред НАТО и Русия, Стоянов изясни, че се вършат разбори, вършат се симулативни учения, разбори и проекти. Но какъв е сюжетът на Путин – никой не знае, можем да обсъждаме нещо хипотетично. (…) Всяко едно заиграване с нуклеарното оръжие е крие риск, носи опасност. Но в този момент не вижда директна опасност за Българя. Използването на нуклеарно оръжие значи да бъде комплициран завършек на света.

Арест за съветския президент

Дали ще пристигна Путин у нас – е единствено догадка. Но съгласно мен надали ще пристигна в България. Дали ще бъде задържан при положение, че пристигна – това е в пълномощията на министерството на правораздаването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР