„Български ВиК холдинг“ пое ангажимент да съдейства с финансирането в

...
„Български ВиК холдинг“ пое ангажимент да съдейства с финансирането в
Коментари Харесай

С около 370 хил. лв. ВиК холдингът ще спаси от сушата жителите на квартал в Шумен

„ Български ВиК холдинг “ пое ангажимент да спомага с финансирането в решаването на водния проблем за жителите на квартал Мътница в Шумен като първи стадий от плана за възобновяване на водопреносна система „ Мътница “.

Около 1000 поданици на квартала са наранени от нарушавания във водоснабдяването поради продължителното засушаване и намалялото количество вода във водоизточника, който го зарежда.

За да се реши казусът за кв. Мътница, се планува да бъде възобновен и въведен още веднъж в употреба бездънен сондаж, който е част от водопреносна система „ Мътница “.

Прогнозната стойност на нужните средства е към 370 хиляди лева Изпълнението на дейностите ще се поеме от „ Водоснабдяване и канализация “ в Шумен.

Водопреносна система „ Мътница “, която не е в употреба повече от 30 години, включва още други шест сондажа и уреди. След като бъде възобновена, системата може да обезпечи различно зареждане с питейна вода за жителите на Шумен. Чрез въвеждането ѝ в употреба количеството вода, което се подава от язовир „ Тича “ за града, ще бъде понижено с 25%.

Това стана ясно на извършена през днешния ден среща в Министерството на районното развиване и благоустройството сред министър Петя Аврамова, Илиян Илиев и Иван Иванов от управлението на държавната компания, регионалният шеф на Шумен Стефан Желев, кмета на Община Шумен Любомир Христов и шефа на „ ВиК Шумен “ Жанета Георгиева – Панайотова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР