Български ВиК холдинг ЕАД по индивидуалния отчет към 30 септември

...
Български ВиК холдинг ЕАД по индивидуалния отчет към 30 септември
Коментари Харесай

Български ВиК холдинг е завършил миналата година с близо 1 млн. лева загуба

" Български ВиК холдинг " ЕАД по самостоятелния доклад към 30 септември 2021 година регистрира загуба от 944 000 лв.. Това заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на днешния парламентарен надзор.

По думите му холдингът не е възлагал поръчки от вида инхаус.

Той подсети, че с през януари 2020 година са били утвърдени промени по бюджета на Министерство на регионалното развитие в размер на 1 милиарда лв. за учредяването на холдинговото сдружение.
Нов началник във ВиК холдинга - брачна половинка на народен представител от ГЕРБ, свързван с Пеевски
Служебният министър на районното развиване Виолета Комитова е сменила на 5 юли надзорния съвет на българския ВиК холдинг, който управ...
Прочети повече
" На фона на един милиард, който стои към този момент втора година в холдинга, не е направено доста " разяснява министърът.

По думите му в това време холдингът подкрепя ВиК сдруженията освен парично, а като им оказва техническа и друга помощ, с цел да може да се взе участие в европейски стратегии, по които има отпуснати средства, като посредством тях има доста по-голям размер на направените и на предстоящите вложения.

 Той добави, че изразходваните средства общо дотук са 107,483 млн. лв.. За увеличение на капитала на дъщерни сдружения са изразходвани 32,580 млн. лв., включително за ВиК - Добрич, Сливен, и за уставен капитал на " ВиК Енерджи груп " ЕООД - 1 млн. лв..

Отпуснатите заеми са 71,721 млн. лв., като в тях капиталови са към 70 млн. лв., за стабилизиране и погасяване на отговорности -Ц 64 млн. лв., за заплащания за съществена активност - 3,182 млн. лв.. В момента наличните средства са 892,516 млн. лв., сподели министърът.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР