Български ученици спечелиха призови места на III Международна олимпиада по

...
Български ученици спечелиха призови места на III Международна олимпиада по
Коментари Харесай

Български ученици са сред най-добрите по френски език в Централна и Източна Европа

Български възпитаници завоюваха призови места на III Международна олимпиада по френски език за страните членки на Международната организация на Франкофонията и на нейния Франкофонски районен център за Централна и Източна Европа.

Състезанието се организира в арменския град Агверан от 25 до 30 септември. В него участваха спечелилите от националните кръгове на 33 страни, измежду които Албания, Армения, Република Македония, Република Молдова и Румъния. Българският тим беше показан от шестима участници – единадесетокласниците от 9 ФЕГ „ Алфонс дьо Ламартин “ в София Ивета Димитрова, Александра Дженева и Никола Малинов и бъдещите зрелостници Елизабета Дулендарова от 35 СУ „ Добри Войников “ в София, Браяна Ракова и Константина Кирилова от 9 ФЕГ.

Учениците се състезаваха в два стадия – писмен самостоятелен за равнища В1 и В2 от Общата европейска езикова рамка и вербален по екипи, които бяха образувани посредством чоп с по един представител от всяка страна. В писмения кръг за равнище B2 Константина Кирилова се класира на второ място с минималната разлика от 0,5 точки от най-хубавият участник, а Елизабета Дулендарова зае третото място.

По време на екипното устно съревнование учениците трябваше да показват ефирен спор по определена тематика. Предварително те се бяха подготвили по тематичните области: “интернет като учебен запас “, „ по какъв начин мога да трансформира живота посредством специалността, която съм избрал? “, „ другарство и приемливост “, „ обичаните занимания на младежите “, „ мислено пътешестване във Франция “ и „ фамилията или професионалната кариера “.

Първото място за равнище В1 в този стадий беше присъдено на екипа на Никола Малинов от 9 ФЕГ, който беше в ролята на водещ на дебата. Александра Дженева взе участие в екипа, класиран на второ място, а третото беше отредено на екипа на Ивета Димитрова. При равнище В2 екипът, в който взе участие Елизабета Дулендарова зае първо място, а двата екипа, в които участваха Константина Кирилова и Браяна Ракова, бяха класирани по едно и също време на второ място.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР