Български студенти в Германия се обърнаха с отворено писмо към

...
Български студенти в Германия се обърнаха с отворено писмо към
Коментари Харесай

Български студенти с призив към Ангела Меркел относно протестите

 Български студенти в Германия се обърнаха с отворено писмо към канцлерката Меркел и ръководещия ХДС за да насочат вниманието им към събитията в България. Ето цитати от позицията на българските студенти.

" Ние, българските студенти в Германия, се обръщаме към Вас с молбата да насочите вниманието си към продължаващите към този момент седмици митинги в България " - по този начин стартира отвореното писмо на сегашни и приключили български студенти в Германия, адресирано до канцлерката Ангела Меркел и ръководещия Християндемократически съюз (ХДС).

" Тук се научихме на народна власт "  

В писмото си студентите изясняват, че " неизброимите корупционни скандали през последните години, неналичието на разделяне на управляващите и цензурата върху медиите съставляват единствено дребна част от аргументите за всеобщото неодобрение ". " При това корупцията у нас визира освен българското население, а всеки европейски жител, чиито налози биват разходвани през преразпределителните механизми на Европейски Съюз по планове и стратегии за развиване в България ", пишат още българските студенти и задават следния въпрос: " Как бихте оправдали и легитимирали партньорството на партия ХДС с партия ГЕРБ макар многочислените корупционни кавги, утвърдилата се медийна несвобода и неналичието на разделяне на управляващите? "

По-нататък в писмото си българите, присъединили се в самодейността, напомнят, че точно като студенти в Германия са усвоили демократичните полезности, правила и правила, заложени в основата на всяка правова страна. " Сега ние желаеме да пренесем в нашата татковина същите правила, изразяващи се в разделяне на управляващите, транспарантни избори, демократично ръководство, самостоятелна правосъдна система и независимост на словото и медиите. "

Две съществени претенции

Българските студенти формулират две съществени претенции: " Настояваме за незабавната оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, с цел да поставим основите за транспарантни и свободни избори и да стартираме действителна битка против корупцията в страната. И второ: настояваме за промяна на правосъдната система, с цел да бъде възобновено разделянето на управляващите и да се ограничи неконтролираното практикуване на власт от страна на основния прокурор. "

Отвореното писмо на българските студенти в Германия приключва със следния апел: " Настойчиво Ви молим да преосмислите поддръжката си за партия ГЕРБ отпред с министър-председателя Бойко Борисов. "

До момента отвореното писмо е подписано от над 70 български студенти в Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР