Български продавач на вестници разпространи шокиращи кадри от охранителна камера,

...
Български продавач на вестници разпространи шокиращи кадри от охранителна камера,
Коментари Харесай

Двама мъже пребиха български продавач в Шотландия, крещейки: „Това е нашата страна“

Български продавач на вестници популяризира шокиращи фрагменти от охранителна камера, на които се вижда по какъв начин той е станал жертва на побой от страна на двама крадци, които отправили расистки мнения по негов адрес, оповестява в. „Дейли мейл„.



Инцидентът станал пред магазина за вестници на 32-годишния Илхан Ахмедов в Мъсълбърг в Шотландия предишния август. Двама крадци поискали от българския жител да им даде пари в брой и алкохол. После те пребили Ахмедов грубо, като от самото начало викали „Това е нашата страна“. След побоя българинът бил целият в кръв и с фрактури. Има счупени нос и скула, както и голям брой натъртвания.

През ноември единият от нападателите – Крейг Дъглас, на 24 години, получил 18 месеца затвор за офанзивата. Но съучастникът му Боб Клиланд, на 28 години, получил две години пробация, 200 часа общественополезен труд и предписание да заплати на жертвата 2000 лири отплата.

Ахмедов, който е в Шотландия от две години, сподели, че се е почувствал зарязан от правосъдната система, тъй като единият от нападателите не е бил наказан на затвор и по тази причина решил да разгласява и фрагментите от охранителната камера. От фрагментите се вижда по какъв начин Дъглас вика на Ахмедов и на брачната половинка му Айсел: „Смятате ли, че британците са малцинство, до момента в който вие сте болшинство? Това си е нашата страна. От Полша или от Литва пристигате тук и трупате пари“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР