Български пощи предупреждават, че през последните три седмици отново се

...
Български пощи предупреждават, че през последните три седмици отново се
Коментари Харесай

Въвлякоха Български пощи в измама с томболи

" Български пощи " предизвестяват, че през последните три седмици още веднъж се е задействало разпращането на подправени електронни известия от името или с логото на сдружението.

Те са под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи " премия " - мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В други случаи в имейла се показва, че клиентът има пратка и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, като е належащо да даде данни от банкова карта и други

От " Български пощи " акцентират, че не изпращат тези известия, нито организират анкети или игри, не раздават награди, не изискват по имейл възнаграждение на такси за доставка и при никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Те предизвестяват, че имейли, които не носят формалния адрес и не произлизат от домейна на сдружението, не би трябвало да се одобряват за достоверни. Томболи и игри, които не са оповестени на формалната страница на сдружението, не съществуват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР