Български отбор по гейминг стана първи на Световното първенство по

...
Български отбор по гейминг стана първи на Световното първенство по
Коментари Харесай

Български отбор спечели Световното първенство по електронни игри в Китай

Български тим по гейминг стана първи на Световното състезание по компютърни игри в Китай. Петимата първенци от Windigo Gaming се прибират у дома с 500 000 $ премия.

Турнирът се организира през миналия уикенд в Шанхай. Българският тим не бе считан за любимец в надпреварата и представянето му изненада всички.

Windigo Gaming се състезава в играта CS:GO от серията Counter Strike. Това е компютърна игра със стрелец от първо лице, в която могат да играят по едно и също време безграничен брой хора, разграничени на терористи и контратерористи.

Българският тим победи международно известни тимове, в това число и миналогодишните първенци Fnatic от Англия. На финала пък надви над поляците от Ago Esports.

Българите са водени от водача си Камен „ bubble “ Костадинов. 18-годишният Георги Shipz Григоров завоюва и наградата Най-ценен състезател за цялото състезание.

Малко след церемонията по награждаване Костадинов сподели в изявление за уредниците на шампионата WESG, че още му е мъчно да повярва, че са първенци. По думите му тимът има единствено няколко дни за отмора преди да стартира подготовка за идващото съревнование на 30 март в Германия.

Източник: svobodnaevropa.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР