Български лекарски съюз, Българското дружество по дерматология, АПАЗ и Портал

...
Български лекарски съюз, Българското дружество по дерматология, АПАЗ и Портал
Коментари Харесай

Тъжна прогноза - до 2030 г. всяко 3-то дете ще страда от атопичен дерпатит

Български лекарски съюз, Българското сдружение по дерматология, АПАЗ и Портал на пациента провеждат взаимна конференция във връзка Световния ден за осведоменост за атопичния дерматит.

Атопичният дерматит е най-разпространеното дерматологично заболяване, което води до съществени нарушавания в качеството на живот: 97 % от пациентите с тежка форма на атопичен дерматит и 85 % от тези с умерена имат нарушавания на съня; 86 % изпитват сърбеж всеки ден; 61 %  имат тежък, нетърпим сърбеж; 57% са с понижена интензивност по време на работа.

За страдание, прогнозата е, е че до 2030 година всяко 3-то дете ще страда от болестта.

В рамките на събитието ще бъдат показани данни за разпространяването на болестта в международен мащаб и у нас. Ще поговорим за клинична картина и симптоматиката на атопичния дерматит, за непосрещнати потребности на пациентите, за новите благоприятни условия за лекуване у нас.

Пациенти ще опишат персоналните си истории и по какъв начин болестта се отразява на метода им на живот. Ще бъдат изнесени данни какъв брой пациенти с тежък атопичен дерматит към този момент получават новото лекуване, което НЗОК покрива от средата на юли 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР