Български лекари провеждат профилактични кардиологични прегледи в един от планинските

...
Български лекари провеждат профилактични кардиологични прегледи в един от планинските
Коментари Харесай

Родни кардиолози преглеждат безплатно българи в Албания

Български лекари организират профилактични кардиологични прегледи в един от планинските райони в Албания, където доминират поданици с български корени.

Инициативата на фондация " Българска Памет " в област Мала Преспа се организира под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Министерство на външните работи е осигурило превозването на лекарския екип и оборудването с военния аероплан " Спартан "  и логистична помощ на терен.

Кардиолозите от България преглеждат пациенти в поликлиниката в село Пустец с професионално съоръжение, обезпечено от българска болница, в интервала 18 - 20 август 2023 година

" Това не е първата благотворителна самодейност, която вършим за хората в района, няма и да е последната ", показа доктор Милен Врабевски, главен уредник на мероприятието.

Медицинското заведение в с. Пустец обслужва над 2000 души, но на тяхно разположение има единствено двама общопрактикуващи лекари и локалните нямат достъп до профилирани експерти и инсталация, показват от фондация " Българска Памет ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР