Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си открито писмо,

...
Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си открито писмо,
Коментари Харесай

Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си писмо

Български доктор, онклолог раздруса мрежата с откровеното си намерено писмо, в което той разкрива на незапознатите какво се случва в родното опазване на здравето и в частност, в лекуването на онкоболните. Публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Скъпи Пациенти,

Скъпи Колеги и всички Вие, които се сблъсквате всекидневно с казуса „ РАК “

В момента се пробват да ни върнат години обратно от достиженията на онкологичната просвета. Опитват се да нивърнат в годините на Виденовото ръководство, когато хората умираха тъй като нямаха пари да си закупят лекарства от които зависи живота им. Опитват се да ни върнат в годините на държавните търгове в Министерство на здравеопазването, когато болните чакаха с месеци да се утвърди протокол за скъпо струващо лекуване.

За последните 5 години здравната онкология извоюва неповторимата независимост да се развива според международните стандарти. Българските пациенти и лекари получиха достъп до от ден на ден нови лекарства и способи за лекуване. Българските пациенти се лекуваха по- добре и живееха повече.

Намеренията на НЗОК да понижи финансирането на здравната онкология в България с над два и половина пъти е изцяло необяснимо и голословно. Това ще докара до всеобщи банкрути на лечебни заведения, цялостен отлив на медицински фрагменти и липса на съответна здравна помощ за пациента. Нелогичните дейности на българските здравни институции могат да доведат единствено до изводите изказвани от Министерство на здравеопазването и НЗОК: централизация на парични потоци (рушвет), понижение на разходи (повишена смъртност, понижен достъп до медицински услуги), комплексност (административна централизация на активност при „ наши хора “). Всички тези дейности, а те засягат близо 300,000 онкологично заболели и техните близки и N- на брой медицински експерти водят до СМЪРТ на здравната онкология в България.

Ако това желаете, МЪЛЧЕТЕ.

И в случай че това в действителност се случи, България несъмнено не е моята страна.

Д-р Филип Маринов, Медицински Онколог с 20 години стаж в онкологията “


Инфо: struma

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР