Български командоси заловиха и обезвредиха терористи в подножието на Родопите

...
Български командоси заловиха и обезвредиха терористи в подножието на Родопите
Коментари Харесай

BG командоси ловиха терористи край Црънча

Български командоси заловиха и обезвредиха терористи в подножието на Родопите в село Црънча. За благополучие, рисковата обстановка не беше действителна антитерористична интервенция, а част от узаконяването на 68-ма бригада „ Специални сили “ към Силите за отговор на НАТО.

Командосите се спуснаха по въже от Кугър 712. Проникнаха в тила на врага, с цел да съберат разследваща информация и да обезврежда информационния център на терористите. За по-малко от 60 секунди те сложиха взривно вещество на входната врата и я подвигнаха във въздуха. Прониквайки в постройката, командосите се разделиха по двойки, а терористите бяха обезвредени. Преди да влязат, те използваха светлинно-звукови гранати. Целта им е заслепяване на съперника. До интервенции посредством втурване с въже най-често се прибягвало в планински и гористи местности или в градска среда, когато мястото не разрешавало летателното средство да се приземи, стана ясно по време на демонстрацията.

Командосите разиграха и избавяне на пленник. За задачата те скочиха с парашут и цялостно бойно снаряжение от аероплан „ Спартан “. След което се насочиха към жилището, в което се намираха похитителят и заложникът. Апартаментът беше обзаведен с мебели от соца. С удивителна точност и експедитивност познавач частите съумяха да освободят пленника.

Освен възстановките те демонстрираха и ръкопашни техники. С лекост родните командоси чупеха речни камъни, горящи керемиди, дъски и бутилки. Дори обезвредиха въоръжен съперник. След отнемането на оръжието нападателят беше употребен като щит. Командосите ни прескачаха и гореща греда.

Демонстрацията се организира пред очите на военния министър Красимир Каракачанов, регионалния шеф Здравко Димитров и шефа на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Пред тях сержант Ганчо Ганев и неговите ученици демонстрираха неповторимите си умения в ръкопашен пердах.

Министър Каракачанов: Държавата влага 3 млн. лева за поделението в Црънча

Специалните ни сили са на високо равнище. Тези момчета няма да посрамят България убеждавам ви. А що се отнася до рехавия митинг за закриване на поделението - не съм станал министър на защитата, с цел да срутвам и да закривам. 30 години в Българи се закриваше, режеше се техника и по тази причина го докарахме до това състояние.

Станал съм министър на защитата да възраждам армията, а не да съдействувам за нейното заличаване. Докато съм министър на защитата, този полигон ще съществува. Той е от 1955 година и няма да съм аз този, който ще му постави кръста.

За мен сигурността на 7 млн. българи е по-важна от капризите на 7 индивида, колкото бяха през днешния ден протестиращите на портала. Крайно време е да спрем да мислим по този нихилистичен метод и единствено да желаеме да скапваме. Изслушвам тези хора, които ми дават препоръки по какъв начин да възраждаме армията и да я вършим по-боеспособна. Не е правилно, че тук се употребява въоръжение, което създавало някакви химически проблеми, отравяло почвите, водите.

Стреля се с леко стрелково оръжие. Тук не стрелят танкове, не се стреля с ракети. Ако тръгнем да закриваме всички полигони, тогава къде ще тренира нашата войска. Уважавам мнението на всички, само че имам право да не го одобрявам и не го одобрявам.

Докато аз съм министър, този полигон ще се построява, а няма да се закрива. 3 млн. лева, които бяха обещани от министър-председателя, ще бъдат употребявани за спални пространства, за трапезария и за брифинг зали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР