Български командоси от специалните сили преминават през екстремна подготовка със

...
Български командоси от специалните сили преминават през екстремна подготовка със
Коментари Харесай

Български командоси преминават екстремно учение

Български командоси от специфичните сили минават през рискова подготовка със скове от хеликоптер от дребна височина. Учението е взаимно със Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.

Подобен вид подготовка в специфичните сили не е провеждана от най-малко 10 години. За първи път за седмица от хеликоптер е планувано да се изпълнят близо 250 скока.

Летище Чешнегирово в 10 ч. сутринта - американските три хеликоптера „ Блек Хоук” към този момент идват, с цел да натоварят парашутистите. Във всяка машина се качва бойна група от 6 командоси.

Специфично при скока от хеликоптер е дребната скорост, която изисква повече време, с цел да се изпълни парашута, с цел да няма рисково доближаване във въздуха. Напускането на машината става на по-голям период 3-4 секунди.

„ Времето е малко, само че задоволително. Усещането е прелестно. Всеки отброява времето и взима ограничения, в случай че има проблем. За към 20 секунди целият екип е вън от машината”, описа лейтенант Димитър Тонов пред БТВ.

Този вид скокове са при високорискови интервенции, когато хеликоптерите навлизат в избран регион, с цел да стоварят специфичните сили доста бързо и прикрито.

„ Важно е човек да е в цялостна кондиция, тъй като при един отвод на парашута имаме доста малко време, с цел да реагираме. По-малко от 10 секунди, с цел да отворим запасния парашут. Това е рисковото - дребното време за реакция. Горе всеки е самичък след отделянето от летателното средство”, изясни лейтенант Петър Йотов.

Взимат се всички ограничения за сигурността, с цел да се избегнат произшествия като този, при който по време на обучение на съдружниците при започване на лятото почина канадски боен по време на скокове.

След месец следва още по-голямо обучение на специфичните сили „ Тракийска есен”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР