Български гражданин,обвинен за убийство, обир и пожар, беше екстрадиран в

...
Български гражданин,обвинен за убийство, обир и пожар, беше екстрадиран в
Коментари Харесай

Екстрадираха в Рим българин, обвиняем за убийство на италианец преди 6 г.

Български жител,обвинен за ликвидиране, грабеж и пожар, беше екстрадиран в Италия по искане на правосъдните управляващи от Ламеция Терме, област Калабрия, заяви в. ”Джорнале ”. Става въпрос за 29-годишния Васил Найденов Иванов, прочут като Васко, който съгласно карабинерите умъртвил 75-годишния Андреа Мастрандреа. Българинът е бил екстрадиран от родината си на летище “Фиумичино ” в Рим, след което е бил откаран в пандиза “Ребибия ”.

Фактите, по които е обвинен, датират от 20 юни 2013 година Тогава двама нарушители, както се оказaло по-късно – български жители, се вмъкнали в дома на Мастрандреа, завързали го и го пребили до гибел. Италианецът бил с премазан череп и ребра и бил открит на пода в жилището си в Скаро ди Филаделфия, до Вибо Валентиа.

Според карабинерите убийството станало поради грабеж. Иванов се вмъкнал в жилището дружно със съучастника си Тихомир Антов Красимиров. Той е разследван, само че е на независимост. Властите считат, че двамата желали да откраднат парите на италианеца, скрити в буркани. Този подробност бил добре прочут на Иванов, защото бил племенник на гледачката на Мастрандреа и знаел къде крие парите си. Веднага щом влезнали в жилището, двамата крадци се насочили към бурканите, само че били видени от жертвата, по тази причина го завързали и били до умъртвяването му. Мъжът бил удрян неведнъж по черепа, поради което получил кръвоизлив. За да заличат следите си, българите запалили мебелите в жилището. На мястото пристигнали по-късно пожарникарите и карабинерите, извикани от сина на жертвата. От нарушителите обаче нямало и диря. След като стигнали до изводите си, карабинерите, проверяващи закононарушението, поискали подпомагане на Интерпол и на българската полиция. От следствието станало ясно, че Иванов печелел най-вече от дейности, свързани с незаконния свят. Съдията от предварителното разследване на Ламеция Терме изискал изгонването на българина. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР