Български граждани, спестявали за жилища в ДСК от 70-те години

...
Български граждани, спестявали за жилища в ДСК от 70-те години
Коментари Харесай

Фиктивни сделки с лихвоточки точат държавата

Български жители, спестявали за жилища в ДСК от 70-те години на предишния век, вършат фиктивни покупко-продажби, с цел да се възползват от опцията да купят парцели с лихвоточките си, настояват членове на общинските комисии, занимаващи се с картотекирането на спестовниците. Близо 30-годишната сага с жилищно-спестовните влогове е довела до доста изобретателни способи за придобиване на жилища посредством компенсации, като един от тях са фиктивните разводи.

Съпрузи, живели десетилетия в съгласие, късат клетвените листове, с цел да си купят още един парцел. Единият брачен партньор продава каузи си в общото жилище след развода на другия брачен партньор и купува нов парцел. По-късно разведените още веднъж се събират и си заживяват щастливо, описват служители от общинските комисии, написа " Монитор ".

По-млади влюбени с общо жилище също се възползват от малката врата: женена двойка, един от съпрузите наследява влог от родителите си. Тогава също се стига до бърз бракоразвод, след което имащият право употребява лихвоточките да купи най-малко част от жилището. А младите още веднъж заживяват дружно след нов брак.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР