Български граждани се консултирали с брокери в Одрин за цените

...
Български граждани се консултирали с брокери в Одрин за цените
Коментари Харесай

Истерия за купуване на имоти в Одрин и Текирдаг заради срива на турската лира

Български жители се съветвали с брокери в Одрин за цените на парцелите в града, само че капиталовият им копнеж секнал откакто били осведомени: В Текирдаг може да купувате, само че тук – не!

Това излиза наяве от изявления в турските медии в последните дни.

Българи и гърци, привлечени от удобните валутни курсове, купуват парцели в северозападната турска гранична провинция Одрин, написа " Хюриет”. От известно време Одрин притегля купувачи от региона на Комотини в Гърция, само че в този момент и български жители проучвали опциите на пазара на недвижими парцели в града и периферията му, защото обезценяването на турската лира прави цените на жилищата релативно по-евтини за тях.

" Преди продавахме до 2-3 жилища на година, най-вече на гръцки жители от турски генезис, само че в този момент имаме 10 покупко-продажби ", споделя Серхат Чекер, началник на Асоциацията на консултантите по недвижими парцели в Одрин, написа rodopi24.blogspot.com.

" Много българи също желаят да купят жилище в Одрин, само че законът не разрешава на тези, които нямат двойно поданство, да придобият парцел в обитаемо място до 200 км от границата. За изселници няма проблем, само че в случай че си единствено български жител в Одрин няма по какъв начин да станеш притежател на апартамент тук. Затова пък ограничаването не се отнася за Чорлу и Текирдаг ", показва Чекер.

Имало гърци с добити по няколко парцела, които отдавали чартърен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР