Български фирми вече могат да внасят мляко и млечни продукти

...
Български фирми вече могат да внасят мляко и млечни продукти
Коментари Харесай

Китай реши български проблем за една минута


Български компании към този момент могат да внасят мляко и млечни артикули в Китай, заяви БНР.

Проблемът с осъществяването на условията за импорт на българска селскостопанска продукция в Китай е от повече от две години.

Темата е била разисквана на срещата на президента Румен Радев с китайския му сътрудник Си Дзинпин, на която през вчерашния ден двамата държавни глави одобриха декларация за стратегическо партньорство сред Пекин и София.

На срещата си със Си Дзинпин Радев е сложил въпроса за ограничавания достъп на български аграрни артикули до китайския пазар:

"Особено за мляко и млечни творби, където протоколите за фитосанитарен надзор са подписани повече от 2 години, само че по едни или други аргументи тези компании не се позволяват тук. В рамките на една минута този проблем беше решен. Вече се позволяват. Нашият бизнес може от тук нататък да уголемява доста обсега на вноса в региона на селскостопанската продукция ".

Радев чака развиване по плановете за откриване на директна въздушна линия София-Пекин, китайска банка да има офис в България, както и в София да бъде построен българо-китайски център за научна активност и нововъведения:

"С президента се уговорихме да държим разговора персонален сред нас, отворен, по този начин, че да имаме периодически обзор на постигнатото досега ".

След Пекин Радев посети Шанхай и разиска с кмета на града Инг Йонг благоприятни условия за съдействие:

"Тук ще бъде построен един от най-големите съвременни градски центрове. Ако съпоставим с това, което реализираме ние в България като ремонт на булеварди, ще забележим, че има доста от какво да се поучим. Надявам се да установим едно положително съдействие особено в тази област ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР