Български доброволец в екип за хуманитарна помощ в Украйна почина,

...
Български доброволец в екип за хуманитарна помощ в Украйна почина,
Коментари Харесай

Българският доброволец Саша Андреев почина от раните си в Украйна

Български доброволец в екип за филантропична помощ в Украйна умря, откакто беше ранен по време на обстрел, съобщи Българска национална телевизия.

Саша Андреев е работел за инициативата " Капачки за бъдеще " и е осигурявал генератори за украинците.

Преди дни бусът, който той е шофирал, е ударен от минохвъргачка. Два шрапнела са уцелили Андреев.

" Саша е може би най-опитният като лидер, това му беше 11 задача в Харков. Той беше индивидът с най-вече опит и аз го познавам. Истината е, че не би взел непремерен риск, само че истината е, че там обстановката доста бързо се трансформира. Място, където до през вчерашния ден е било несъмнено не значи, че през днешния ден е несъмнено ", сподели пред БНТ Ангел Пилев, доброволец в Украйна.

" Саша, дано да кажа, че, сваляйки го от колата, той още говореше, беше контактен. За към 10 минути съумяха единствено с единия бус, който беше с продънен нагревател... да го закарат в амбулатория. Там безусловно мога да кажа, че в полеви условия го закърпват, по-късно са го преместили в болничното заведение в Харков ", долави Пилев.

Оперирали го два пъти но състоянието му било тежко и в усложнените условия медиците не съумели да го спасят.

Групата е успяла да закара близо 80 генератора на останалите без електричество лечебни заведения, детски градини, учебни заведения и центрове за поддръжка на потърпевшите от войната. С бронежилетки в екипа по време на пътуването обаче били единствено двама души.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР