Българската църковна делегация първа ще вземе днес от Благодатния огън

...
Българската църковна делегация първа ще вземе днес от Благодатния огън
Коментари Харесай

Благодатният огън от Божи гроб пристига на летище София

Българската църковна делегация първа ще вземе през днешния ден от Благодатния огън в храма Господен на Божи гроб и ще го донесе в България. В предходни години първа в храма влизаше гръцката делегация.

Очаква се по-късно през днешния ден делегацията ни, водена от Старозагорския митрополит Киприан, да кацне с държавния аероплан „ Фалкон “ на летище София. По традиция там ще чакат духовници от всички епархии в страната, с цел да вземат парченце от Небесния огън и да го занесат в църквите си за Великден.

От летището Благодатният огън ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София. Към 23:40 ч. фенерът с Благодатния огън ще бъде изнесен оттова в Синодалната палата и с литийно шествие ще бъде пренесен в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “, където се чака богослужението да се води от Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Тази година, за разлика от предходната, патриарх Неофит персонално ще води Архиерейската света литургия за Възкресение Христово в храм-паметника „ Св. Александър Невски “. Литургията стартира в 23:30 часа.

Гражданите ще могат да влизат в зоната след 20 ч. през два пункта за инспекция от северния и южния вход.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР