Българската състезателка Мими Христова се върна в по-тежката категория точно

...
Българската състезателка Мими Христова се върна в по-тежката категория точно
Коментари Харесай

Мими Христова се връща в по-тежката категория непосредствено преди жребия за турнира „Дан Колов – Никола Петров“

Българската състезателка Мими Христова се върна в по-тежката категория тъкмо преди тегленето на жребия за. Той започва на 2 март в зала „ Левски София “, оповестиха от родната федерация. 

Националката ще излезе при 65-килограмовите , в която през 2020-а завоюва и европейската купа . От началото на сезона там се състезаваше Тайбе Юсеин , която е с болки от остаряла контузия и ще пропусне конкуренцията.

В същата категория сили ще мери и някогашната националка Джанан Маналова . За бронзовата медалистка от международно и европейско състезание това ще е първо интернационално съревнование след майчинство . Тя взе участие на държавните шампионати, като пред 2021-а стана на два пъти шампионка , а предходната година приключи втора.

Така в категория до 62 кг ще започва Биляна Дудова, №1 в света и 4-кратна европейска шампионка, която спори за титулярно място за континенталното състезание в Загреб през април. 

Срещите стартират на следващия ден от 10:30 часа в категориите 61-70-79-92 на свободния жанр , 55-63-72-82 кг на класическия жанр и 55-59-65-72 кг при дамите.

На тепиха ще излязат близо 400 състезатели от 40 страни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР