Българската прокуратура ще иска информация от САЩ за българи по

...
Българската прокуратура ще иска информация от САЩ за българи по
Коментари Харесай

Българската прокуратура ще иска информация от САЩ за новия списък по „Магнитски“


Българската прокуратура ще желае информация от Съединени американски щати за българи по закона „ Магнитски “, който беше оповестен на 10 февруари.

От държавното обвиняване оповестиха, че са се самосезирали и са изискали инспекции от службите у нас. Предстои да изпратят питане посредством Министерството на правораздаването и до американските институции.

Прокуратурата напомни, че във връзка с и към този момент има повдигнати обвинявания.

Николай Малинов пък разгласи, че отпътува за Москва, макар че прокуратурата и през днешния ден подсети, че против него има обвиняване за шпионаж в интерес на Руската федерация. В Русия Малинов ще се срещне с външния министър Сергей Лавров и ще търси информация за глобите по закона „ Магнитски “.

„ Моите другари служители, които се занимават с външна политика по 30-40 години, по-добре знаят. Аз за „ Магнитски “ нищо не знам. Аз знам, че всички неща, които са написани тук, са цялостни неистини и измислици “, съобщи водачът на партия „ Русофили “.

Пред bTV някогашният енергиен министър Румен Овчаров, който също попадна в новия лист, посочи, че делото, водено против него, не е за корупция, а за занемареност. И по отминалост е изтекло. „ Всички присъди са анулирани. Делото продължава единствено поради моето предпочитание да бъда изцяло оправдан “, посочи Овчаров.

Останалите лица в новия лист през днешния ден резервираха безмълвие. Предходните дни и петимата, посочени в листата, обявиха за bTV, че не знаят за какво са попаднали в него и не са ощетили страната с корупционни практики.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР