Българската прокуратура поиска екстрадиция от Сърбия на българката и сина

...
Българската прокуратура поиска екстрадиция от Сърбия на българката и сина
Коментари Харесай

Искаме от Сърбия българката и сина ѝ, обвинени за убийство в Костинброд

Българската прокуратура изиска екстрадиция от Сърбия на българката и сина ѝ, упрекнати за

Установено е, че жертвата е 49-годишен мъж, ойто живеел на фамилни начала с 56-годишната ни сънародничка и сина ѝ на 27 години. Жената работела най-вече в чужбина. В България сред нея и убития постоянно възниквали кавги, когато тя била под въздействието на алкохол.

На 12 януари дамата и синът ѝ напуснали страната и минали държавната граница със Сърбия. Пред сръбските управляващи младият мъж показал, че в нощта на 11 против 12 януари тримата се скарали и майка му нанесла побой над потърпевшия.

Властите на Сърбия уведомили българските си сътрудници, заради което те неотложно посетили адреса в Костинброд. На място в жилището бил открит трупът на мъжа. Извършеният оглед на местопроизшествието установил голям брой следи от кръв в цялото помещение, по мебели и движимости.
 Сърбия задържа българка и сина ѝ за ликвидиране в Костинброд
Сърбия задържа българка и сина ѝ за ликвидиране в Костинброд

Жената е признала за закононарушението

Българката и синът ѝ са привлечени в качеството на обвинени по досъдебно произвеждане за осъществено съзнателно ликвидиране. В момента те се намират в Сърбия, където са краткотрайно арестувани за период до 30 дни със правосъдно решение.

Окръжната прокуратура в София е изготвила молба за правна помощ посредством Върховната прокуратура на България до способените органи на Република Сърбия за осъществяване на дейности по следствието по формираното досъдебно произвеждане. В молбата се съдържат претенции, касаещи навреме събиране на доказателства по делото.

Прокуратурата е изготвила искане за екстрадиция на обвинените , с оглед предаването им на българските управляващи за провеждането на наказателното гонене по отношение на тях.

Разследването продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР