Българската православна църква ще празнува на 21 април, неделя, големия

...
Българската православна църква ще празнува на 21 април, неделя, големия
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще води празничната Света литургия за Цветница

Българската православна черква ще чества на 21 април, неделя, огромния Господски празник Вход Господен в Йерусалим, който се назовава още Цветница или Връбница. В този ден патриарх Неофит ще оглави празничната Света литургия от 9.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски ", оповестиха от Българската патриаршия.

На Велика събота, на 27 април, вечерта от 23.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски " празничното свещенодействие за Възкресение Христово ще бъде управлявано от патриарх Неофит.

На Великден, на 28 април, от 11.00 часа на така наречен Възкресение Христово патриарх Неофит ще оглави богослужението в митрополитската катедрала "Св. Великомъченица Неделя ".

От БПЦ приканват православните християни да вземат молитвено присъединяване във всички тържествени богослужения, които ще са във всички дни през Страстната седмица и на Възкресение Христово.

Страстната седмица /от славянската дума "страст " - страдание/ се назовава последната седмица преди Възкресение Христово. Тя е наречена по този начин, тъй като е отдадена на възпоменанията за последните дни от земния живот на Спасителя: на Неговите премеждия, кръстна гибел и заравяне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР