Българската петролна и газова асоциация изрази сериозно притеснение за поскъпването

...
Българската петролна и газова асоциация изрази сериозно притеснение за поскъпването
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Тол системата е с добра цена

Българската петролна и газова асоциация изрази съществено терзание за повишаването на горивата през лятото. Като съществени аргументи се показват въвеждането на тол системата и отражението й върху сивия бранш, както и котировките на интернационалните пазари.

По наши разбори, в границите на маршрут от 400 км цената ще възлиза на една стотинка на литър и при противоположния курс, в случай че той не е цялостен, надлежно две стотинки на литър, изясни пред Българска национална телевизия ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) георгиТерзийски.

По отношение на колите от 3.5 до 12 т имаме най-ниския вид в Европа, а за тези над 12 т с разнообразни типове оси, той е междинен за Европа. В момента върви развой по определяне на цените и тарифиране на тол таксите в България, добави ръководителят на АПИ.

„ От през днешния ден стартира тестови стадий на тол системата, който ще се реализира с техническия обсег на пътищата, който е 10 800 км по задание за създаване на системата и с тестови цени, взети от отчета на Световната банка. Този тестов интервал е симулационен и цели да се откри интегритета на главните пет съставния елемент на системата. След приключването на този тестови стадий, ще стартира втори, който към този момент е обвързван с действителното набиране на данни от устройства в транспортните средства “, изясни шефът на АПИ.

На 16 август ние като оператор придобиваме системата и можем да изследваме нейната финансова резистентност. Това няма по никакъв метод да въздейства на тарифирането и събирането на пътни такси, безапелационен е Терзийски.

По въпроса кои пътища ще влизат в обсега на тол системата, Терзийски изясни, че АПИ създава обновена карта, в която регистрира класа на пътя, неговото положение и свързаността сред обитаемоте места. За общинските пътища ставката ще бъде нулева. Надявам се до месец да имаме оферти, добави ръководителят на Пътната организация.

За водачите, закупили електронна винетка до края на годината, Терзийски изясни, че тя ще важи до момента в който изтече нейния период и няма да има двойно таксуване. „ Следенето ще става както през софтуера на стационарните контролни точки, по този начин и през софтуера на всеки автомобил “, сподели шефът на АПИ.

В момента се ремонтират към 800 км републиканска пътна мрежа, в това число 11 виадукта на автомагистралите " Хемус ", " Тракия " и " Черно море ", както и лявата тръба на тунел " Витиня ", добави още Георги Терзийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР