Българската национална телевизия продължава традицията да излъчва най-голямото събитие в

...
Българската национална телевизия продължава традицията да излъчва най-голямото събитие в
Коментари Харесай

Националната телевизия ще излъчи световното по лека атлетика

Българската национална телевизия продължава традицията да излъчва най-голямото събитие в " Царицата на спортовете " - международното състезание.

Будапеща приема над 2100 състезатели от 202 страни за атлетическото шоу, което ще се организира от 19 до 27 август. Шампионатът в унгарската столица ще означи 40-годишнината на международните шампионати, които съвсем без спиране Българска национална телевизия е показвала директно на телевизионните фенове в България.
 Жесток скандал раздруса албанската лека атлетика
Жесток скандал раздруса албанската лека атлетика

Шефове фалшифицирали резултат за класиране в Париж 2024

Трима ще бъдат българските представители, които съумяха да преминат комплицираната система за присъединяване в шампионата. Милица Мирчева започва на второ следващо международно в маратона, като упоритостта ѝ е да усъвършенства достижението си от предходната година - 15. място.

Божидар Саръбоюков отпътува в Будапеща единствено 10 дни, откакто завоюва сребърен орден в скока на дължина от европейския шампионат за юноши с отличния резултат 8.22 м, който го подрежда измежду най-хубавите европейски състезатели в тази дисциплинираност. 19-годишният младеж получи специфична покана от Световната атлетика за присъединяване в шампионата. Тихомир Иванов ще се опита за повторно да доближи до финалите в скока на височина след Лондон през 2017 година

Атлетиката е подготвила извънредно шоу за своите фенове. От началото на годината бяха усъвършенствани 9 международни върха в формалните дисциплини в зала и навън, като множеството от притежателите им ще започват в Будапеща.

Арманд Дуплантис и Фейт Кипиегон се чака да бъдат огромните звезди на шампионата. Шведът Дуплантис сложи шестия международен връх в кариерата си - 6.22 м в Клермон-Феран /Франция/ през февруари, и в този момент е окуражен да гони нов върхов резултат. Кенийката Кипиегон поправя върховете на 1500 м и 5000 м и ще гони дубъл и в двете дисциплини, където ще има сериозна конкуренция от страна на етиопските бегачки.

Исторически шести златен орден на 100 м ще се опита да завоюва звездата в спринта Шели-Ан Фрейзър-Прайс, а в случай че успее, атлетката от Ямайка ще се изравни с легендата Сергей Бубка в класацията на спортистите с най-вече медали от една самостоятелна дисциплинираност.

При мъжете най-малко 10 са действителните кандидати за златото в късия спринт, измежду тях е и първенецът от миналогодишния шампионат Фред Кърли /САЩ/. Пистата на новопостроения Национален атлетически център в Будапеща е извънредно бърза, което предвещава мощни резултати и дава очаквания за още върхове.

Българската национална телевизия ще излъчи повече от 40 часа от международното състезание по лека атлетика. Повечето стартове ще бъдат излъчени директно в ефира на спортно-развлекателния канал Българска национална телевизия 3, а най-интересните финали ще бъдат и по Българска национална телевизия 1. В един от дните надпреварата в неговата целокупност ще бъде излъчено на уеб страницата sport.bnt.bg.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР