Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на

...
Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на
Коментари Харесай

БНБ пуска възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова

Българската национална банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тематика „ 100 години от рождението на Стоянка Мутафова “. Тя ще е от серията „ Български създатели “. Колекционерите могат да я чакат от 24 януари - понеделник. Номиналната стойност на монетата е 2 лв.. Цифрата не е определена инцидентно, защото двойката участва доста в живота на Мутафова. Това споделя последният управител на актрисата Евгени Боянов, пред bTV. Мутафова е родена на 2.02.1922 година Цената на монетата е 30 лв..

Художественият план е на Елена Тодорова и Тодор Тодоров, споделя Боянов. По думите му към Международния ден на театъра (27 март) следва издаване и на марка с лика на Стоянка.

Монетата ще се продава в Българската национална банка. Желаещите могат да се снабдят с нея на две каси на банката на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10. Освен това монетата ще се предлага и в офиси и клонове на четири търговски банки. Това са ДСК, Първа капиталова банка, Райфайзенбанк и Тексим Банк.

„ В интервала от 24 до 26 януари 2022 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети.

След това възпоменателната монета „ 100 години от рождението на Стоянка Мутафова “ ще се продава без ограничавания “. Това се споделя в пресъобщение на Българската национална банка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР