Българската народна банка издадe лицензи за извършване на дейност като

...
Българската народна банка издадe лицензи за извършване на дейност като
Коментари Харесай

БНБ издаде лицензи на „Изи Пеймънт Сървисиз“ и „Изипей“

Българската национална банка издадe лицензи за осъществяване на активност като сдружения за електронни пари на „ Изи Пеймънт Сървисиз “ ООД и на „ Изипей “ АД на съображение Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС), оповестиха от централната банка.

„ Изи Пеймънт Сървисиз “ е дал всички изискуеми сведения и документи и са изпълнени изискванията за издаване на лиценз и по Наредба № 16 на Българска народна банка за издаване на лицензи и утвърждения, за регистриране в регистъра на сдружението, което ще работи като оператор на платежни системи с окончателност на сетълмента.

С издаването на лиценз за осъществяване на активност като сдружение за електронни пари, в сходство със законови разпореждания на Закона за платежните услуги и платежните системи, лицензът на „ Изи Пеймънт Сървисиз “ ООД за осъществяване на активност като платежна институция се обезсилва, като сдружението ще продължи да дава платежни услуги като спомагателна активност, коментират от Българска народна банка.

<!-- /1001631/investor.bg_desktop/INV_In-Article-->

Акционерното сдружение „ Изипей “ също е предоставило всички изискуеми сведения и документи за регистриране в регистъра по Закона за платежните услуги и платежните системи като оператор на платежни системи с окончателност на сетълмента.

В сходство със Закона за платежните услуги и платежните системи, откакто „ Изипей “ АД ще прави активност като сдружение за електронни пари, издаденият лиценз за платежна институция се обезсилва, като сдружението ще продължи да дава платежни услуги като спомагателна активност по смисъла на член 42, алинея 1, т. 1 от ЗПУПС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР