Българската мечта за Евровизия е на път да рухне на

...
Българската мечта за Евровизия е на път да рухне на
Коментари Харесай

БНТ пред невиждан срам! България няма да участва на Евровизия! Песните дотук – 11 некадърни

Българската фантазия за Евровизия е на път да рухне на безславно. Година откакто страната ни за една численост се размина с първото място в международния музикален конкурс, се оказва, че няма кой да финансира идващото ни присъединяване.

Докато в интернет с цялостна мощ тече допитване кой е най-достоен да показа родината на Евровизия 2018, Българска национална телевизия се чуди от кое място да откри пари за него. Държавната телевизия разгласи конкурс за партньор-продуцент, който да предложи ария, реализатор и повсеместен план с бюджет за присъединяване ни. Това стана в средата на ноември и крайният период за подаването на документите беше 20 декември. Н а 21-и обаче Българска национална телевизия разгласи, че удължава периода до последния работен ден на годината – 29-и. Обяснения за повода за това удължение не бяха дадени, само че и няма нужна. Тя е ясна – не е препоръчан задоволително добър план за почтено показване в Лисабон, където тази година е състезанието. Дали обаче удължаването на периода е задоволително изискване, с цел да се появи подобаваща идея? Вероятно ще разберем чак когато станат ясни резултатите от Лисабон, в случай че изобщо някой българин замине за португалската столица.

„ Явно продуцентите нямат интерес да пращат изпълнителите си на Евровизия. По-лесно им е да ги разкатават по заведенията в страната и да прибират хонорарите ”, разясняват в музикалните среди. Миналата година Кристиян Костов класира България на второ място в състезанието и направи същински възторг освен в България и в родната си Русия, само че и в цяла Европа. Какво обаче завоюва от това продуцентката му Саня Армутлиева в случай, че момчето съвсем от самото начало си беше в Москва и вместо да поема безбройните задължения за участия, които тя щеше да му натресе, в случай че й беше на разположение, се концентрира върху подготовката си за университета в Съединени американски щати, където ще учи от септември. Въпрос на време е да разберем дали съдийката от „ Х Фактор ” още веднъж ще се нагърби с сходна финансова случка с неразбираеми резултати.

Нейните реализатори са най-често спряганите за присъединяване на Евровизия 2018. Това са Дара и Михаела Маринова. В същото време обаче съществени желания почитателите на състезанието имат и към хората на Графа – Михаела Филева и Виктория Георгиева . Нахаканата варненка Гери-Никол заобикаля да разяснява тематиката, само че е обществена загадка, че концепцията за състезанието не й е безразлична. Миналата година тя се опитва в него и, въпреки да не съумя, надали се е отказала от последващи опити.

До 20 декември в Българска национална телевизия са постъпили 11 плана, препоръчани от 8 продуцента. Сред екипите и изпълнителите има освен българи, само че и чужденци. Филип Киркоров неотдавна показа, че ще взе участие в състезанието за Евровизия в „ другарска страна ”. Все още не може да се каже сигурно дали е имал поради България.

Източник: Хот Арена
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР