Българската компания за разработка на софтуер Melon Group и нейните

...
Българската компания за разработка на софтуер Melon Group и нейните
Коментари Харесай

Британска компания придобива българския софтуерен разработчик Melon Group

Българската компания за разработка на програмен продукт Melon Group и нейните дъщерни сдружения, в това число Melon Technologies и Frakton LLC ще бъдат добити от английската софтуерна компания Kin + Carta. Според известие на Лондонската фондова борса, представено от Форбс цената на договорката е към 23.5 млн. паунда.

Melon Group е българска компания за софтуерно инженерство с екип от 300 души, работещи в България, Северна Македония и Косово. Компанията има опит в медицинските и финансовите технологии, банкирането и човешките запаси. Седалището на Melon Group е в София, а началник е основният изпълнителен шеф Крум Хаджигеоргиев.

Общоевропейското разширение на Kin + Carta в Югоизточна Европа добавя Kin + Carta Greece и идва в подтекста на тактиката на компанията да построи нов европейски хъб.

Сделката предстои на утвърждения от органите по конкуренция в Северна Македония и Косово, които се чака да бъдат получени през идващите четири до осем седмици.
 Средната годишна заплата в IT бранша приближава 60 000 лв.
Средната годишна заплата в IT бранша приближава 60 000 лв.

Заетите в софтуерния отрасъл у нас към този момент са над 40 000 души

Припомняме, че неотдавна Kin + Carta закупи напълно и основаната в Чикаго компания за електронна търговия Loop. Пълната благосъстоятелност върху Loop укрепва опциите за цифрова търговия на Kin + Carta, означават от компанията покупател.

" Придобиването на Melon Group и на Loop е основен ход в упоритостта ни да мащабираме световно и да ускорим растежа си. Идентифицирането, придобиването и консолидираното на брилянтни нови бизнеси в Kin + Carta уголемява нашия обсег и основава благоприятни условия да се учим от специалисти в техния поминък ", разяснява договорката Джей Шуан, основен изпълнителен шеф на Kin + Carta.

Крум Хаджигеоргиев, добави, че присъединението на Melon Group към фамилията на Kin + Carta дава опция на компанията да се възползва оптимално от забележителния скок в търсенето на цифрова промяна вследствие на пандемията.

" Това е вълнуващо време за нашия бранш, време на напредък. Развълнувани сме да бъдем част от световен бизнес, който е толкоз зает, колкото и ние, да изградим свят, който работи по-добре - за всички ", разяснява Хаджигеоргиев.
 Как да изнесем IT бранша отвън София?
Как да изнесем IT бранша отвън София?

ИКТ и далекосъобщенията в България остават съсредоточени в няколко огромни общини, макар ускорения растеж на отрасла

Акциите на английското сдружение се търгуват на Лондонската фондова борса. Към 22 февруари 2022 година пазарната капитализация на Kin+Carta e към 420 млн. паунда.

За 2021 година приходите она Melon са 9 млн. евро. Оперативната облага на сдружението е 2.2 млн. евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР