Българската компания за електронни пари Transact Europe Holdings ще бъде

...
Българската компания за електронни пари Transact Europe Holdings ще бъде
Коментари Харесай

Американски финтех придобива българско дружество за електронни пари

Българската компания за електронни пари Transact Europe Holdings ще бъде добита за 30 млн. евро. Купувачът е американската финансова софтуерна компания GreenBox POS, съобщи Seenews.

Сделката ще разреши на американската компания да разшири предлаганите услуги – да вземем за пример търговски сметки, платежни сметки, валутен продан и други към евентуални европейски клиенти.

Transact Europe е учредена през 1998 година под името „ ТБИ Кредит “ и предлага услуги по заплащания. Компанията от 2011 година е в регистъра на Българска народна банка за лицензираните сдружения за електронни пари и е сътрудник на картовите оператори Visa и Mastercard, както и член на китайската платежна скица UnionPay от 2018 година Очаква се облагата преди налози на компанията за 2021 година да бъде над 5 млн. $.

„ Нашите лицензи и налична инфраструктура дружно с създадените решения на GreenBox, тяхната световна тактика и софтуерна платформа ще основат мощна синергия и може бързо да се разрасне на целия европейски пазар “, разяснява Васил Клаклов, изпълнителен шеф на Transact.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР