Българската компания Sin Cars, която произвежда състезателни коли, възнамерява да

...
Българската компания Sin Cars, която произвежда състезателни коли, възнамерява да
Коментари Харесай

Bloomberg: Български производител на коли се кани да излезе на борсата

Българската компания Sin Cars, която създава спортни коли, има намерение да се листне за борсата. Целта ѝ е по този метод да финансира експанзията си на пазара на електрически автомобили, написа Bloomberg.

Производителят на спортни модели желае да набере 20 млн. лв. от първично обществено предложение (IPO) на Българската фондова борса (БФБ) идната година. Това разкрива притежателят на Sin Cars Росен Даскалов в изявление в завода на компанията в Русе.

„ Целта ни е да продаваме мултифункционален дребен градски автомобил, който да се употребява за куриерски доставки, таксиметрови услуги и транспорти. Европейските градове имат потребност от подобен вид превоз. Градските центрове скоро ще бъдат затворени за дизелови коли. Китай е надалеч, а ние можем да предложим по-добро качество “, споделя още Даскалов.

Той възнамерява да предложи към 40% от акциите на особено основано за задачата сдружение, което ще има за цел да финансира производството на дребните напълно електрически коли.

Sin Cars чака годишни доходи от продажби за 2018 година в размер на 2,3 млн. $. Тя създава към 50 специфични спортни автомобила годишно за клиенти в Съединени американски щати, Южна Америка и Австралия. Автомобилите ѝ вземат участие в европейското аматьорско съревнование GT4.

Компанията е основана преди пет години. През март тя показа своя електрически автомобил S1 на автосалона в Женева. Началната цена на модела е 40 000 евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР