Българската компания Pontica Solutions разширява присъствието си в България и

...
Българската компания Pontica Solutions разширява присъствието си в България и
Коментари Харесай

Българската компания Pontica Solutions успешно продължава експанзията си, открива офис и в Бургас

Българската компания Pontica Solutions уголемява наличието си в България и откри четвъртия си офис в страната, този път в Бургас. Така компанията усили локациите, на които участва и към този момент разполага с два офиса във Варна и по един в София, Бургас и Краков, Полша.

Освен като брой местоположения, сега Pontica Solutions, която е единствената напълно българска компания в бранша на изнесените бизнес процеси, дава опция за развиване на 800 индивида в 6 разнообразни промишлености. Този факт наред с финансовите резултати, трансформира Pontica Solutions в една от най-бързо разрастващите се и сполучливи у нас в тази сфера компании.

„ Избрахме Бургас за разширението ни в България, поради огромния капацитет на гениите в града и партньорското отношение на локалните управляващи, които основават удобни благоприятни условия за развиване на новаторския бизнес. В Бургас има влиятелни учебни заведения, чиито ученици имат подобаващите езикови и технични умения, с цел да се развиват сполучливо в „ промишлеността на знанието “, в която оперираме. В момента сме в деен асортимент на екипи за 2 от нашите клиенти и имаме вяра, че до края на годината ще се разрастнем до 100 души. “, разяснява Иван Георгиев – съосновател и изпълнителен шеф на Pontica Solutions.

„ При нас работят млади, динамични хора от 30 разнообразни националности. Ние интензивно развиваме пазара на труда и нашата промишленост справедливо може да се дефинира като „ най-големия университет в България “. Назначаваме сътрудници, които нямат опит, образоваме ги и ги трансформираме в експерти с друга експертиза - от поддържане на софтуерни платформи и процеси, през анализиране на данни, до създаването на новаторски решения, човешки запаси и финанси. В Pontica Solutions държим на всеки един от сътрудниците и с помощта на грижата, инвестицията в хората и положителната вътрешна връзката, градим доверие и реализираме синергия в екипите. “, добави Евгени Борисов - съосновател и изпълнителен шеф на Pontica Solutions.

Pontica Solutions работи с интернационалните компании от Европа, Азия и Америка. Клиентите й са в региона на технологиите, онлайн разплащанията, мобилните и конзолни игри, логистиката, опазване на здравето и онлайн търговията. Pontica Solutions не стопира да развива портфолиото си, като неотдавна завоюва още два нови клиента от гейминг промишлеността и финтек.

„ Много съм горделив, че Бургас притегли още една новаторска компания. Pontica Solutions впечатлява с извънредно бързия си ритъм на напредък и имам вяра, че в Бургас ще намерят нужните гении, с цел да продължат по този начин сполучливото си развиване. Можете да разчитате на поддръжката на нашия екип на локално равнище, тъй като с положителните образци на партньорсво утвърждаваме Бургас като мощен районен център за изнесени бизнес услуги! “, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Амбициозните проекти за развиване на Pontica Solutions включват световният екип да порасне до 1000 индивида до края на годината, а през 2023 година стремежът е да доближи 1300 сътрудници. Планират се и разкриване на нови офиси, както в страната, по този начин и в чужбина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР