Българската интелигенция трябва да върне своето достойно място на публичната

...
Българската интелигенция трябва да върне своето достойно място на публичната
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: По-силно трябва да се чува гласът на българската интелигенция

Българската интелигенция би трябвало да върне своето почтено място на обществената сцена, да се чува мощно гласът ѝ. Днес тя като че ли се е примирила и ни е оставила на тези, които с особена натрапчивост от екраните и микрофоните заемат цялото ни персонално и служебно пространство.

Карат ни да потъваме в личния си свят и да се отдаваме на апатията. Само интелигенцията със своя житейски опит, философия и гений може да ни избави от клишетата, от чиято гравитация е мъчно да се спасим.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на представянето на книгата на Николай Дойнов " Относно: черната дупка в сърцата “, оповестяват от прессекретариата на президента. Николай Дойнов е стихотворец и публицист, ръководител на Съюза на националните читалища.

Йотова уточни, че в интервали на рецесии най-вече страда културата, тъй като първо се режат средствата за нея. " Последствията от неналичието на внимание и грижа за българската просвета са дълготрайни. Трудно можем да възстановим това, което ни прави българи и общество “, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова ще поддържа самодейността на Съюза на националните читалище за възобновяване на читалището в село Каравелово. " Пламъкът на читалищата, който гори мощно като пламъка в кандилото, в никакъв случай няма да бъде сменен от силата на неоновите лампи и на изкуствените връзки “, съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР