Българската икономика е 3,5 пъти по-изостанала от европейската. Очаквам все

...
Българската икономика е 3,5 пъти по-изостанала от европейската. Очаквам все
Коментари Харесай

Георги Самандов, „Български възход“: Трябва да поискаме от ЕС да развалим настоящите договори за доставка на енергоизточници

Българската стопанска система е 3,5 пъти по-изостанала от европейската. Очаквам към момента да се доставя съветски газ. Имаме построена връзка Кулата-Сидерокастро, която може да зареди връзката. Основният въпрос не е по какъв начин ще доставим газ, а какво да желаяме от Европейска комисия. Ние би трябвало да желаеме от Европейски Съюз да развалим актуалните контракти и по този начин ще реализираме опция за диверсификация. Това съобщи Георги Самандов, основател на партия „ Български напредък “ в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Според него в годините не са се осъществили опциите за повече връзки със прилежащите страни, които да доведат до диверсификация на енергоизточниците.

„ АЕЦ „ Белене “ е прелестен нуклеарен план, който има бъдеще. Въпросът е какъв е бизнес планът му и по какъв начин ще бъде комбиниран с енергийната тактика в страната. Трябва да се види и по какъв начин ще бъде уравновесен пазара на електрическа енергия. Трябва да се откри баланс сред създадената сила и потреблението “, сподели Самандов във връзка развиване на нуклеарни мощности в АЕЦ „ Белене “.

Относно опцията да нарастне токът той съобщи:„ Трябва да се откри баланс сред квотите на централите и цената, която заплащат потребителите.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР