Българската икономика бележи балансиран ръст спрямо останалите страни в ЕС.

...
Българската икономика бележи балансиран ръст спрямо останалите страни в ЕС.
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Българската икономика бележи балансиран ръст

Българската стопанска система бележи уравновесен растеж по отношение на останалите страни в Европейски Съюз. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на кръгла маса, която се разисква тематиката "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска стопанска система ".

,,Имаме растеж по отношение на 2017 година на вложенията, които са сертифицирани. За 2017 година бяха към 311 млн. лева, за 2018 година към 850 млн.лв.'', означи Караниколов.

Той уточни, че в последните години и се следи наклонност вложенията да са в произвеждане и в браншове с висока добавена стойност за сметка на логистиката, както е било преди този момент.

,,За първите 3 месеца на 2019 година имаме три издадени документа, 4 са в развой на издаване. Към момента това са вложения за към 130 млн. лева и 1230 работни места'', сподели министърът.

,,Последната година и половина се следи наклонност вложителите да се насочват към Северна България - Враца, Видин, Ботевград, Плевен и други Част от българския бизнес към момента остава с усещането, че ограниченията за поощряване на вложения касаят единствено задграничните такива. Всички би трябвало ясно да кажем, че всяка една българска компания, без значение каква е, може да употребява тези ограничения. За предходната година страната е дала отговор с насърчителни ограничения за бизнеса в границите на съвсем 7 млн. лева.'', уточни още той.

По думите му е хубаво всеки един вложител да се запознае с материята, с цел да се възползва от тези насърчителни ограничения, тъй като са сходни на всички насърчителни ограничения в страните към нас. Според Караниколов ороблем остават приходите на популацията и по тази причина предлага отсега нататък бизнесът да не приказва пред непознатите вложители, че в България работната ръка е евтина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР