Българската гражданка с инициали И.Д. е предадена на 20 март

...
Българската гражданка с инициали И.Д. е предадена на 20 март
Коментари Харесай

СГП: Екстрадираната българка в САЩ е арестувана в България през 2021г.

Българската гражданка с букви И.Д. е предадена на 20 март 20203г. от чиновници на Главна дирекция “Охрана ” при Министерство на правораздаването на опълномощени чиновници на американските управляващи на летището в град София. Искането за екстрадиция е получено март месец 2021г. като е била издадена заповед за арест от областен арбитър в южен окръг на град Ню Йорк. Издадена е Червена бюлетина и по отношение на алената бюлетина лицето е арестувано на 8 юни 2021г. на територията на град София.

Това съобщи Христо Кръстев, прокурор в Софийска градска прокуратура по отношение на изгонването на Ирина Дилкинска, близка до " криптокралицата " Ружа Игнатова в Съединени американски щати, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Екстрадицията е поискана по отношение на изказване за осъществени закононарушения, а точно присъединяване в проведена незаконна група основана за машинация и пране на пари ”, добави Кръстев.

Той заяви, че българката към този момент е пристигнала на територията на Съединени американски щати.

Кръстев означи, че през днешния ден е получено писмо от Департамента по правораздаване на Съединени американски щати, с което показват признателност за ползотворната работа с българската прокуратура във връзка наказателно гонене на български жител, което се реализира на територията на Съединени американски щати.

Той сподели, че екстрадицията ѝ се проточила поради правосъдния развой на две инстанции и инспекцията на събитията към настояването за арест от страна на Съединени американски щати.

“Производството е траело подобен нескончаем интервал, тъй като са изискани спомагателни материали от Съединени американски щати. Няма никакво закъснение в осъществяването нито от страна на прокуратурата, нито от страна на съда, въпреки всичко би трябвало всичко да бъде тествано, тъй като се предава български жител на непозната страна ", сподели Кръстев.

Говорителят на Софийска градска прокуратура добави, че против българката няма формирано досъдебно произвеждане в България, тъй като закононарушението, обвързвано със схемата на " OneCoin ", е осъществявано на територията на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР