Българската федерация по волейбол организира за втора поредна година национално

...
Българската федерация по волейбол организира за втора поредна година национално
Коментари Харесай

БФВ организира за втора поредна година национално тестиране при подрастващите

Българската федерация по волейбол провежда за втора поредна година национално тестиране, което е част от плана на комисията за Детско-юношески волейбол към централата за изследване, оценяване и селектиране на млади състезатели.

През миналата година беше даден старт на този план, като бяха обхванати момчета, родени 2007/ 2008 година и девойки, родени 2008/ 2009 година. Тестирането бе извършено във всичките шест района на страната.

" Второто издание е за момчета и девойки, родени 2008/2009 година. Предвид осъществената смяна на възрастовите групи и промяната на водещи набори при девойките от Европейската конфедерация (CEV) ще бъдат тествани наборите, които участваха и през предходната година ", съобщи за уеб страницата на БФВолейбол ръководителят на комисията Евгени Иванов.

Тестовете ще бъдат извършени още веднъж в шестте района на България, на подбрани местоположения в границите на месец април 2023 година.

На база на извършените проби ще бъдат селектирани 48 деца от всяко направление, както и до 10 треньора, които ще бъдат поканени за присъединяване в шампионат на гениите. Самата конкуренция ще бъде извършена след довеждане докрай на шампионатите за състезатели U16.

" Две са главните цели. Първата е да забележим по какъв начин се развиват децата, които сме тествали през миналия сезон и да добием визия за тези, които към момента не са взели присъединяване. Втората е да селектираме още веднъж най-добре представилите се за следващото присъединяване на шампионата на гениите ", добави Иванов.

По време на шампионата на гениите БФВ ще провежда семинар за треньори работещи с подрастващи. Целта е експертите, работещи с деца, да се срещат с най-новите трендове в актуалния волейбол.

БФВ изрича своята признателност към сътрудниците подкрепящи самодейностите за развиване на волейбола измежду подрастващите и за повишение квалификацията на треньорите по волейбол в България: фондация " За Пример " и Amusnet Interactive.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР