Българската федерация по вдигане на тежести няма да плаща нищо

...
Българската федерация по вдигане на тежести няма да плаща нищо
Коментари Харесай

Щангите няма да плащат на Австрия за Фишер

Българската федерация по повдигане на тежести няма да заплаща нищо на Австрия за натурализирания тежкоатлет Дейвид Фишер. Австриецът към този момент получи българско поданство. Той от дълго време живее в Сливен със своята другарка и желае да се състезава за България. Член е на клуб “Стоте воеводи” в града под Сините камъни.
 Австриец желае да подвига щанги за България “Миналата година му подадохме документите за български паспорт и той към този момент е реалност. Неговото предпочитание е да подвига за България. Взимайки наш паспорт, той губи австрийския си, тъй като там не разрешават двойно поданство. Ако от Австрия желаят обезщетение, то ние няма да плащаме такова. Уговорката ни с Фишер е той самичък да се разбере с австрийската федерация за раздялата посред им. Дейвид има доста заможни баба и дядо, които могат да оказват помощ, в случай че се желае някакво обезщетение”, съобщи за “Меридиан Мач” генералният секретар на родната централа Борислав Гидиков, олимпийски първенец от Сеул’88 и международен от Острава’87.

Индикации, че Австрия ще желае пари за Фишер към този момент има. От локалната федерация са се свързали със свои познати хора в България, с цел да питат каква би била съответната сума, която да изискат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР