Българската федерация по шахмат 2022 ще сключи договор с Нургюл

...
Българската федерация по шахмат 2022 ще сключи договор с Нургюл
Коментари Харесай

Бащата на Нургюл: Тя успя да ни обедини, ще продължи да играе за България

Българската федерация по шахмат 2022 ще подписа контракт с Нургюл Салимова, с който ще обезпечи финансово участията на надарената шахматистка, която стана втора на Световната купа в Баку. Председателят на федерацията Васил Антонов разгласи награда за Нургюл от 10 хиляди лв., награда ще получи и първият й треньор Живко Жеков. В Плевен той се срещна с нейните родители Гюлзар и Илхан Салимови. 



Те споделиха гордостта и насладата от детето си , предава.

" Чувството е неописуемо. Този път надмина себе си . Гордеем се с нея. Винаги сме си представяли, че Нургюл ще стигне международния връх, без значение по кое време. Това беше задачата - да влезе при топ шахматистките ".

Баща й Илхан означи, че Нургюл е привикнала да върви сама по шампионати и тематиката се преекспонира:

" От 10-годишна отива по шампионатите самичък самичка. Можеше и ние да сме до нея, само че мисля, че не е толкоз огромен проблем. Комуникацията постоянно си е налице. Виждаме се с нея непрекъснато - преди и след партията. Всичко е в реда на нещата ".

Оттук насетне следва да надгражда, нови шампионати и нови провокации , сподели татко й. 

Илхан не знае дали щерка му е имала оферти да се състезава за друга страна. Според него към този момент няма съответни оферти. " Тя е доста горда, че съставлява България. Винаги гордо е носила знамето на България. Тя ще продължи да играе за България ". 

" Нургюл съумя да ни сплоти. Всички би трябвало да сме по-търпими и да оказваме помощ в такива моменти. Не би трябвало да се опитваме да заглушаме тази наслада от тези събития. През последните дни се обадиха редица предприемачи, които желаят да се включат. Това ми дава убеденост, че ще успеем да осигурим на Нургюл един добър календар през идната и по-следващата година ", съобщи Васил Антонов. 

" Ще се радваме да взе участие в доста шампионати, да носи доста купи, медали и популярност за България ", уточни още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР