Българската делегация в Европейския комитет на регионите се присъедини към

...
Българската делегация в Европейския комитет на регионите се присъедини към
Коментари Харесай

Наши кметове в Алианса за бърза кохезия

Българската делегация в Европейския комитет на районите се причисли към Алианса за мощна кохезионна политика. Алиансът упорства за тази цел да се заделя най-малко 1/3 от бюджета на Европейски Съюз след 2020 година и поддръжка да получават всички европейски райони. Българските кметове, които бяха в Брюксел за постоянната сесия на Комитета, се подписаха под декларация, че като Алианс ще работят дружно за реализиране на мощна политика за поощряване на икономическото, общественото и териториалното доближаване в Европейския съюз след 2020 година

„ Ние настояваме кохезионната политика да е дълготрайна капиталова политика, тя е нужна повече от всеки път като израз на европейската взаимност за превъзмогване на икономическото, общественото и териториалното разделяне. Не на последно място кохезионната политика би трябвало да бъде опростена и усъвършенствана “, показа кметът на Пещера Николай Зайчев, който е измежду подписалите декларацията.

Нашите делегати бяха домакини на сътрудниците си от Комитета и презентираха българското председателство на Европейски Съюз. После всеки от кметовете показа присъщи за своя район храни и питиета. С поддръжката на „ ВП Брандс интернешънъл “ кметът на община Пещера показа някои от прелестните виновност на пещерския винпром. Божествената напитка получи висока оценка за качество и усет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР