Българската делегация проведе разговор с Габи Бишов, заместник-председател на Групата

...
Българската делегация проведе разговор с Габи Бишов, заместник-председател на Групата
Коментари Харесай

Отстранени от БСП социалисти, водени от Петър Витанов, се срещнаха с водещи европейски политици в Брюксел

Българската делегация организира диалог с Габи Бишов, заместник-председател на Групата на социалистите и демократите. По време на срещата си с нея Петър Витанов, Стефан Кръстев, Мартин Жаблянков, Костадин Дурчов, Ралица Андреева, Петко Димитров, Атанас Атанасов, Ленко Петканин, Петя Михалевска, Анна Пиринска, Светлана Шаренкова споделиха своите визии за бъдещето на българската левица.

.
Вие сте част от нашето семейство, разяснява немската евродепутатка.

 

Европейските социалисти желаят да видят българската левица обединена. Споровете би трябвало да ви вършат по-силни, а не разединени и слаби.

.

 

Демократичните полезности са значими за социалистите. Беззаконието не може да е част нито от ръководството на страната, нито в това на обособените партии. Върховенството на закона, справедливостта и солидарността са най-важните полезности за левите хора в България, споделиха гостите от България.

 

„ Демокрацията не ни е лишила нищо “, безапелационни бяха българските социалисти. Двете страни установяваха, че демокрацията не би трябвало да се приема като даденост, а битката за нея е ежедневна.

 

Бишов показа и пътя, който е извървяла Германската социалдемократическа партия, с цел да се трансформира във водеща мощ в страната, ангажирайки млади и прогресивни хора.

 

Българската делегация се срещна и с Джакомо Филибек, основен изпълнителен секретар на ПЕС, който удостовери, че Българска социалистическа партия не би трябвало да е единствено член на огромното европейско семейство, а и сътрудник.

.

На диалога участва и някогашният ръководител на ПЕС Сергей Станишев. ПЕС работи за одобряване на прогресивните леви хрумвания и се опълчва на антиевропейските настроения, които са присъщи на популистите и крайните детайли. 

 

Във втория ден от визитата в Брюксел българската делегация ще се срещне с още знакови европейски политици.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР